روتر استارلینک یکی از تجهیزات مهم موجود در جعبه استارلینک است که برای ایجاد شبکه وای فای به کار میرود. ما در این نوشته سعی میکنیم که درباره کاربردهای روتر استارلینک، امکان تعویض آن با یک روتر قویتر و امکان ایجاد شبکه مِش، توضیحات کاملی را ارائه کنیم.
روتر استارلینک چیست؟
روتر یک دستگاه کوچک است که به شما امکان استفاده از اینترنت استارلینک از طریق وای فای و کابل LAN را میدهد. بنابراین، چه زمانی که بخواهید با گوشی موبایل یا تبلت به استارلینک وصل شوید و چه زمانی که بخواهید رایانه خودتان را با کابل LAN به استارلینک وصل کنید، باید از روتر استفاده کنید.
به زبان سادهتر، همان کاربردی که مودم برای کاربران ADSL داشت را روتر برای کاربران استارلینک دارد. روتر با ابعاد 120*298*43 و وزن نیم کیلوگرم، یک دستگاه کوچک و سبک است که به راحتی امکان جابجایی یا قرار دادن آن در قسمتهای مختلف خانه یا محل کار وجود دارد.
در روتر استارلینک از وای فای نسل 6 استفاده میشود که تا 300 متر بُرد دارد و با استفاده از پروتکل قدرتمند WPA2، امنیت اتصال به اینترنت پرسرعت را برای کاربران تضمین میکند. علاوهبر این، گواهی IP56 اطمینان میدهد که یک دستگاه ضد آب است و با رطوبت آسیب نمیبیند.
نکته قابل توجه درباره روتر استارلینک آن است که تا 235 دستگاه(گوشی همراه، تبلت، لپ تاپ، تلویزیون و …) میتوانند به صورت همزمان از طریق وای فای به آن متصل شوند.
توجه: برخی از نسخههای استارلینک مانند استارلینک ماریتایم، روتر ندارند.
روتر استارلینک چگونه نصب میشود؟
برای راهاندازی و نصب روتر باید این دستگاه را از طریق کابل استارلینک به دیش وصل کنید و از سمت دیگر به وسیله آداپتور به پریز برق متصل کنید. برای این کار، همانطور که در عکس زیر میبینید، باید کابلی که به دیش متصل شده را در پورت سمت چپ روتر (که با علامت دیش ماهواره مشخص شده) قرار دهید:
و کابل آداپتور را در پورت سمت راست روتر که با علامت ارتعاش نشان داده شده فرو کنید(مطابق با عکس زیر):
علاوهبر این پورتها، دو پورت دیگر نیز در زیر دریچه روتر قرار دارد که از آن برای اتصال کابل LAN شبکه میتوانید استفاده کنید(در عکس زیر ببینید):
پس از وصل کردن روتر به برق، حدودا 5 دقیقه زمان میبرد تا چراغ کوچکی که در قسمت جلوی روتر وجود دارد روشن شود. با روشن شدن این چراغ، خیال شما آسوده خواهد بود که روتر به درستی نصب و تنظیم شده است.
آیا میتوانیم یک روتر قویتر را جایگزین روتر استارلینک کنیم؟
برخی از کاربران استارلینک و به ویژه کسبوکارها پس از خرید استارلینک ترجیح میدهند که از روترهای قویتری استفاده کنند زیرا نیاز به ایجاد شبکه پیچیدهتری برای استفاده از استارلینک در محل سکونت یا شرکت دارند.
این افراد میتوانند با بای پس کردن روتر استارلینک، به راحتی هر نوع روتری که میخواهند را به کار بگیرند. این ویژگی استارلینک باعث شده که حتی کسبوکارهای بزرگ نیز بتوانند بدون دغدغه از اینترنت استارلینک استفاده کنند.
روتر استارلینک نسل 3 ورژن 4 را چطور ریست کنیم؟
در صورتی که تغییراتی در تنظیمات روتر ایجاد کرده باشید، ممکن است بعد از مدتی بخواهید روتر را به حالت تنظیمات کارخانه برگردانید. برای این کار باید روتر را اصطلاحا فکتوری ریست کنید.
ریست کردن روتر استارلینک شبیه به ریست کردن برخی از مودمهای ADSL است. پشت روتر استارلینک یک درپوش کوچک وجود دارد که با برداشتن آن میتوانید پورتهای LAN را مشاهده کنید. بین این دو پورت، یک سوراخ کوچک وجود دارد(مطابق با عکس زیر).
کافی است که شیای شبیه سوزن را وارد این سوراخ کنید تا روتر شما ریست فکتوری شود. پس از این، حدودا 5 دقیقه طول خواهد کشید تا روتر آماده به کار شود.
آیا با روتر استارلینک میتوان شبکه مِش ایجاد کرد؟
شبکه مِش این امکان را به وجود میآورد که بتوانید از شبکه وای فای در فضای وسیعتری استفاده کنید و بابت کاهش سرعت اینترنت به دلیل ضعیف شدن سیگنال وای فای نگران نباشید. برای ساختن شبکه مِش از چند روتر جداگانه استفاده میشود که به یکدیگر متصل شدهاند.
دقت کنید که روتر استارلینک حداکثر تا 3 نود(node) و فقط با شبکه مِشی که توسط استارلینک ساخته شده سازگاری دارد و همچنین امکان ساخت شبکه مِش با روترهای طرف سوم(third party) را ندارد.
جمعبندی
در این مقاله کاربردها، نحوه نصب و امکان ایجاد شبکه مِش با روتر استارلینک را بررسی کردیم. امیدواریم به شما برای آشنایی با این دستگاه و استفاده درست از آن کمک کرده باشیم.