شرکت استارلینک ایلان ماسک که مجوز فعالیت رسمی در نزدیک به 130 کشور دنیا را به دست آورده بود، در جدیدترین برنامه توسعهای خود موفق به بستن قرارداد همکاری با دو کشور عمان و ارمنستان شد.
با اضافه شدن عمان و ارمنستان به کشورهایی که با استارلینک همکاری رسمی دارند، لیست کشورهایی که استارلینک در آنها فعالیت رسمی دارد از 130مورد نیز عبور کرد. اما چرا این قرارداد برای این دو کشور اهمیت دارد؟
شروع به کار استارلینک در عمان و ارمنستان فرصتهای زیادی را برای کاربران خانگی و کسبوکارهای این دو کشور به همراه دارد. برای مثال، در ارمنستان شرایط جغرافیایی خاص و رشتهکوههایی که در همه جای این کشور گسترده شده باعث شده که توسعه زیرساختهای زمینی اینترنت کار دشواری باشد و در نتیجه همیشه مشکل ضعیف بودن ارتباط اینترنتی موجب آسیب به کسبوکارها و کاربران خانگی شده است.
در عمان نیز به دلیل وجود کویرهای پهناور و همچنین خط ساحلی گسترده، در بسیاری از مناطق آن امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار وجود نداشت. این موضوع به ویژه از آنجایی اهمیت پیدا میکند که طبق برنامهریزی دولت، این کشور باید تا سال 2040 تبدیل به اقتصادی شود که محصولات و خدمات بسیار متنوعی را ارائه میکند.
استارلینک علاوهبر اینکه هزینه راهاندازی زیرساختهای لازم را در این کشورها کاهش میدهد، در کوتاهترین زمان ممکن میتواند بالاترین کیفیت اینترنت را در این کشورها در اختیار کاربران حتی در روستاها قرار دهد.
چندی پیش نیز هند که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است تصمیم به همکاری با استارلینک گرفت. در همین راستا، دو شرکت Reliance Jio و Bharti Airtel هند قرارداد اولیه همکاری با استارلینک را برای ارائه اینترنت پرسرعت در این کشور امضا کردند.
انتشار این خبر، رسانههای هندی را بُهتزده کرده است زیرا این دو اُپراتور همراه، رقیب استارلینک در هند به حساب میآیند. متخصصان IT در هند بر این اعتقاد هستند که دو شرکت Jiio و Airtel قصد دارند از امکانات ماهوارهای استارلینک برای پشتیبانی از زیرساختهای زمینی خود استفاده کنند. استارلینک با هدف توسعه فعالیتهای خود در این کشور، برای دریافت مجوز ارتباطات ماهوارهای GMPCS از دولت هند اقدام کرده است.
با افزایش تعداد کشورهایی که در همسایگی ایران به صورت رسمی با استارلینک قرارداد همکاری دارند، قطعا کیفیت اینترنت استارلینک در ایران نیز تاثیرات مثبتی را تجربه خواهد کرد.