آذر ۱۴۰۳ بود که مجله فوربس (Forbes) گزارشی اختصاصی درباره وضعیت استفاده از استارلینک در ایران منتشر کرد. این گزارش که به دشواریهای خرید استارلینک در ایران پرداخته بود، برآورد شگفتآوری درباره تعداد کاربران استارلینک در ایران ارائه داد.
به نوشته مجله فوربس، طبق بررسی متخصصان این مجله، تعداد اشتراکهای فعال استارلینک در ایران از 20 هزار مورد عبور کرده است.
انتشار این گزارش باعث ایجاد موضعگیریهای ضد و نقیض در میان برخی از مسئولان و مدیران شد. برخی از مسئولان این خبرها رو جوسازی و کذب خواندند و برخی دیگر ترجیح دادند که واکنشی به این گزارش نشان ندهند.
اما گمانهزنیها درباره زیاد بودن تعداد کاربران استارلینک در ایران زمانی قوت گرفت که انجمن تجارت الکترونیک تهران تعداد اشتراکهای فعال استارلینک در ایران را ۳۰ هزار مورد اعلام کرد. بسیاری از صاحبنظران حوزه اینترنت، افزایش سریع تعداد کاربران استارلینک در ایران را به دلیل کیفیت پایین سرویسهای داخلی اینترنت دانستند.
در گزارش این انجمن، آماری مربوط به ترافیک استارلینک از مبدا ایران نیز ارائه داده شد که نشان میدهد مزان ترافیک استارلینک از مبدا ایران حدود 20 برابر شده است. در عکس زیر میتوانید آمار مربوط به مصرف ترافیک استارلینک توسط کاربران ایرانی در سال 2024 را ببینید:
اگر روند افزایش تعداد کاربران استارلینک در ایران را از سال ۱۴۰۱ تا نیمه سال ۱۴۰۳ بررسی کنیم، بهتر متوجه رشد انفجاری خواهیم شد. کافیست به یاد آوریم که ایلان ماسک در سال ۱۴۰۱ در یک توییت اعلام کرد که ۱۰۰ دستگاه فعال استارلینک در ایران وجود دارند. این یعنی در طی کمتر از دو سال تعداد دیشهای فعال استارلینک در ایران بیش از ۳۰۰ برابر رشد داشته است.
اما این پایان ماجرا نبود. خبرگزاری تابناک در 4 فروردین ۱۴۰۴ گزارشی را منتشر کرد که نشان میداد تعداد کاربران ایرانی استارلینک به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و اشتراکهای فعال از مرز ۵۰ هزار مورد عبور کرده است.
همه این گمانهزنیها نشان میدهند که تا ابتدای سال ۱۴۰۴ حداقل ۱۰۰ هزار نفر در ایران تصمیم گرفتهاند که استارلینک را به عنوان سرویس اینترنت خود انتخاب کنند.