بای پس (Bypass) کردن روتر استارلینک یکی از کارهای ضروری برای افزایش امنیت کاربران استارلینک به ویژه در ایران و همچنین بهبود عملکرد استارلینک است. به همین خاطر، در این مقاله درباره فایدهها و مراحل بای پس کردن استارلینک صحبت میکنیم.
بای پس کردن استارلینک به چه معناست؟
پس از نصب استارلینک، اگر بخواهید شبکه اینترنت خود را توسعه دهید یا تجهیزات استارلینک را با دستگاههای موجود در شبکه فعلی انطباقپذیر کنید، مجبور خواهید بود که روتر آن را بای پس کنید. علاوهبر این، در صورت جایگزین کردن روترهای قدرتمند، تست سرعت استارلینک نیز نتایج بهتری را نشان میدهد.
بعد از همه این توضیحات، حتما میپرسید که بای پس کردن یعنی چه؟ بای پس کردن روتر به معنی غیرفعال کردن آن و جایگزین کردن یک روتر قدرتمندتر(مانند روتر میکروتیک) برای مدیریت شبکه است. برای این کار، شما به یک روتر جایگزین(third-party router) نیاز خواهید داشت.
بای پس کردن برای برخی از کاربران استارلینک و به ویژه برای کسبوکارهایی که از استارلینک استفاده میکنند بسیار مهم است، زیرا نیاز به ساختار شبکه پیچیدهتری برای رفع نیازهایشان دارند. توجه داشته باشید که روتر استارلینک پس از بای پس کردن فقط وظیفه انتقال برق به دیش را انجام میدهد و امکانات وایفای آن غیرفعال میشود.
بای پس کردن روتر استارلینک چه فایدهای دارد؟
بعد از اینکه فهمیدیم بای پس کردن یعنی چه، این سوال پیش میآید که چه فایدهها و مزیتهایی میتواند برای ما داشته باشد.
برخی از فایدهها و مزایای بای پس کردن استارلینک:
- مخفی کردن MAC address برای افزایش امنیت کاربران ایرانی استارلینک
- بهبود سرعت (مخصوصا برای استارلینک ورژن 2)
- استفاده از روترهای پیشرفته مثل میکروتیک برای تفکیک ترافیک
- افزایش بُرد اینترنت استارلینک در حالت وایرلس
- راهاندازی VPN داخلی
روتر استارلینک را چگونه بای پس کنیم؟
اولین گام برای بای پس کردن این است که پس از خرید استارلینک، روتر دلخواه خودتان را تهیه کنید. پس از تهیه روتر، مراحل زیر را انجام دهید.
کابل اترنت را به روتر جدید وصل کنید
پشت روتر استارلینک ورژن 4، یک درپوش وجود دارد که پس از برداشتن آن میتوانید پورتهای LAN را مشاهده کنید. یک سر کابل شبکه را به روتر استارلینک و سر دیگر آن را به پورت اترنت روتر جدید وصل کنید. دقت داشته باشید که این کابل باید حتما از نوع Cat5e و گیگابیت باشد.
تنظیمات روتر جدید را انجام دهید
تنظیمات روتر با استفاده از اپلیکیشن مربوط به هر روتر، به آسانی انجام میشود. فراموش نکنید که در این مرحله حتما نام شبکه را تغییر دهید و یک پسورد قوی تعیین کنید.
حالت بای پس را در اپلیکیشن استارلینک فعال کنید
پس از دانلود برنامه استارلینک و باز کردن آن، با کلیک کردن روی گزینه Settings وارد تنظیمات شوید:
در صفحه جدیدی که باز میشود، روی Bypass mode کلیک کنید:
در صفحهای که در عکس زیر میبینید، باکس سفید را به سمت راست بکشید.
بای پس کردن روتر استارلینک انجام شد! همانطور که در عکس زیر میبینید، تصویر روتر از صفحه اول اپلیکیشن هم حذف شده است:
توجه: بعد از بای پس شدن روتر استارلینک، رنگ چراغ کوچک روی آن بنفش میشود.
چطور استارلینک را از حالت بای پس به حالت قبل برگردانیم؟
تنها راه غیرفعال کردن حالت بای پس روتر استارلینک، ریست کردن(factory reset) روتر است. ریست کردن کار سادهای است و در ادامه به تفکیک برای استارلینک نسل 2 و 3 توضیح میدهیم.
ریست کردن استارلینک نسل 2
برای ریست کردن استارلینک نسل 2، باید روتر را 6 بار به برق وصل کنید و از برق بکشید. برای این کار، سَری کابل آداپتور را 6 بار پشت سر هم وارد پریز کنید و بیرون بکشید.
ریست کردن استارلینک نسل 3
همانطور که در عکس زیر میبینید، پشت روتر استارلینک و بین پورتهای شبکه، یک سوراخ کوچک وجود دارد که درون آن دکمه ریست قرار گرفته است. برای ریست کردن، کافی است که یک سوزن یا شی نازک را وارد این سوراخ کنید.
جمعبندی
در این مقاله کاربردها، نحوه بای پس کردن روتر استارلینک را بررسی کردیم. امیدواریم به شما در مسیر آشنایی با این ویژگی و استفاده درست از آن کمک کرده باشیم.