جرم استارلینک چیست؟ آشنایی با قانون استفاده از استارلینک در ایران

جرم استارلینک چیست

یکی از نگرانی‌های مهم علاقمندان به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، جرم استفاده از استارلینک است. هم‌اکنون شایعات زیادی درباره حکم استفاده از استارلینک وجود دارد و به همین دلیل ما در این مقاله تصمیم داریم که نتایج مشاوره‌هایی که با وکلای خبره درباره قانون استفاده از استارلینک در ایران داشته‌ایم را در اختیار شما قرار دهیم.

آیا استفاده از اینترنت ماهواره ای جرم است؟

بر خلاف آنچه که بسیاری از مردم و حتی برخی از وکلا تصور می‌کنند، پاسخ دادن به این سوال کار آسانی نیست. قبل از جواب دادن به این سوال بر اساس متن قانون، باید این نکته مهم را در نظر داشته باشیم که بسیاری از ماده‌ها و تبصره‌های قانون اساسی کشور ما در حال حاضر اجرا نمی‌شوند و دستگاه‌‌های قضایی و انتظامی از اجرای این قوانین خودداری می‌کنند.

طبق گفته وکیل‌های متخصص این حوزه، در رابطه با قوانین اینترنت ماهواره ای، باید به ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز رجوع کنیم. بر اساس ماده 22 این قانون، هر کس که اقدام به فروش، حمل یا نگهداری از کالای قاچاق کند، با توجه به مقدار ارزش کالا به جریمه نقدی یا حبس محکوم خواهد شد.

با توجه به این ماده قانونی، بسیاری از کالاهای موجود در بازار از جمله انواع گوشی آیفون، برخی از لوازم خانگی و دیش ماهواره نیز کالای قاچاق به حساب می‌آیند. با این وجود، هیچ اراده‌ای از سمت دولت و مراجع قضایی برای پیگیری و محاکمه فروشندگان و دارندگان این کالاها وجود ندارد.

بنابراین، حتی با در نظر گرفتن ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نمی‌توانیم بگوییم که استفاده از استارلینک موجب محکومیت قضایی کاربران آن می‌شود یا نه. در نتیجه، در ادامه این مقاله، رویکرد دولت را در رابطه با پیگیری یا چشم‌پوشی از جرم اینترنت ماهواره ای استارلینک بررسی می‌کنیم.

آیا جرم استارلینک باعث پیگیری از سمت مراجع قضایی می‌شود؟

بیشتر از دو سال از زمانی که امکان خرید استارلینک در ایران به وجود آمده می‌گذرد و هنوز در این مدت، هیچ گزارشی در رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی در مورد عملیات‌های انتظامی برای کشف تجهیزات استارلینک و توقیف آن‌ها منتشر نشده است.

این موضوع نشان می‌دهد که علیرغم صراحت قانون در رابطه با ممنوعیت فروش و استفاده از کالای قاچاق، نگهداری از مودم استارلینک نیز مانند نگهداری و فروش گوشی آیفون و یخچال سامسونگ(که هر دو قاچاق هستند)، باعث پیگرد قانونی نمی‌شود.

در نتیجه، اگر شما هم می‌پرسید که آیا استارلینک در ایران قانونی است، پاسخ ما این است که نگهداری و استفاده از استارلینک در ایران تا کنون باعث پیگیری قانونی و محکومیت برای کاربران نشده است؛ بنابراین، بدون هیچ نگرانی می‌توانید از استارلینک در هر کجای ایران که هستید استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: جعبه استارلینک شامل چه تجهیزاتی می‌شود؟ + ویدئو

برای اینکه خیالمان در مورد امنیت استارلینک راحت‌تر باشد، چه کار کنیم؟

قانون استفاده از استارلینک در ایران چیست؟

اگر چه هنوز هیچ گزارشی درباره محکومیت قانونی کاربران استارلینک در ایران منتشر نشده است، اما توصیه ما این است که برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در آینده، توجه ویژه‌ای به برخی نکات امنیتی در جهت کاهش ریسک نگهداری از تجهیزات استارلینک داشته باشید.

به همین خاطر، رعایت دو نکته ساده امنیت شما را به مقدار زیادی افزایش می‌دهد:

  • استتار دیش استارلینک: از آنجایی که دیش استارلینک عموما در مشاعات یک مجتمع مسکونی یا تجاری قرار می‌گیرد، بنابراین بهتر است که با استتار درست مانع از دیده شدن آن توسط همسایه‌ها و سایر افراد شوید. برای مثال، با استفاده از یک کارتن یا جعبه پلاستیکی می‌توانید دیش خود را پنهان کنید، بدون اینکه سرعت اینترنت استارلینک کاهش پیدا کند.
  • استفاده از IP استاتیک ایران: اگر از طریق اینترنت استارلینک وارد حساب کاربری خود در سایت‌هایی مانند دیجیکالا و اسنپ شوید یا از اپلیکیشن‌های بانکی استفاده کنید، بر اساس IP شما می‌توانند متوجه استفاده شما از اینترنت استارلینک شوند. برای پیشگیری از این موضوع، توصیه می‌کنیم که از IP استاتیک ایران استفاده کنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به دغدغه‌های شما هموطنان عزیز درباره جرم استفاده از استارلینک و فوانین اینترنت ماهواره ای پاسخ دهیم. علاوه‌بر این، راهکارهای ساده و کاربردی را برای جلوگیری از مشکلات احتمالی قانون استفاده از استارلینک در ایران، پیشنهاد دادیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا