اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست و چگونه کار میکند؟

اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست؟

در دنیای امروز، دسترسی به اینترنت پرسرعت برای کاربران خانگی و بسیاری از کسب‌وکارها یک ضرورت است، اما همچنان در بسیاری از نقاط دنیا، دسترسی به اینترنت باکیفیت یک چالش بزرگ محسوب می‌شود. در همین راستا، اینترنت ماهواره‌ای استارلینک با هدف ایجاد امکان دسترسی به اینترنت در همه نقاط جهان شروع به کار کرد. اما سوال این است که اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست و چگونه کار میکند؟

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چیست؟

استارلینک پروژه‌ای است که توسط شرکت اسپیس ایکس، به رهبری ایلان ماسک، به منظور ایجاد پوشش جهانی اینترنت در همه جای کره زمین، حتی در نقاطی که زیرساخت‌های مناسبی وجود ندارد، آغاز به کار کرد. برای رسیدن به این هدف، شبکه‌ای گسترده از ماهواره‌ها(بیش از 10000 ماهواره) در مدارهای پایین زمین راه‌اندازی شده است که از طریق ارتباط با دیش‌های استارلینک، اینترنت باکیفیت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

برخلاف سرویس‌های اینترنت‌ سنتی که نیازمند کابل‌های فیزیکی و زیرساخت‌هایی مانند سیم مسی، فیبر نوری و دکل‌های مخابراتی هستند، استارلینک از طریق ماهواره‌هایی که در مدار پایین زمین مستقر شده‌اند، سیگنال‌های اینترنت را مستقیماً به دیش‌های کاربران ارسال می‌کند.

مزایای اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست؟

مزایای اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست؟

استارلینک مزایای بسیاری را برای کاربران در سراسر جهان، به همراه دارد. در این بخش، به برخی از مهم‌ترین مزایای اینترنت ماهواره‌ای استارلینک می‌پردازیم:

  1. پوشش کامل اینترنت در همه جای کره زمین: بسیاری از کاربران به دلیل فاصله زیاد از مراکز یا دکل‌های مخابراتی، از اینترنت باکیفیت محروم هستند. شرکت استارلینک این مشکل را برای همیشه حل کرده است.
  2. بدون اختلال در زمان بلایای طبیعی و جنگ: زیرساخت‌های سرویس‌های سنتی مانند کابل‌کشی‌ها و دکل‌ها، به راحتی در بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و توفان می‌توانند آسیب ببینند. از آنجایی که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک از طریق سیگنال‌های ماهواره‌ای کار می‌کند، در بلایای طبیعی و جنگ نیز با هیچ مشکلی روبه‌رو نخواهد شد.
  3. سرعت بالا: استارلینک در ایران بین 350 تا 450 مگابیت بر ثانیه سرعت را برای کاربران فراهم می‌کند.
  4. اینترنت بدون فیلترینگ: با توجه به این که سیگنال‌های استارلینک مستقیماً از ماهواره‌ها دریافت می‌شود، این اینترنت از فیلترینگ‌های مرسوم در بسیاری از کشورها عبور می‌کند و دسترسی آزادانه‌تری را به کاربران ارائه می‌دهد.

برای اتصال به اینترنت ماهواره ای استارلینک به چه تجهیزاتی نیاز است؟

برای اینکه بتوانید از اینترنت ماهواره ای استارلینک استفاده کنید، نیاز به تجهیزاتی دارید که شرکت استارلینک برای این کار طراحی کرده است. در ادامه بررسی می‌کنیم که در جعبه استارلینک نسل 3 ورژن 4 که محبوب‌ترین دستگاه استارلینک است، چه تجهیزاتی وجود دارد.

دیش

دیش اینترنت ماهواره ای استارلینک

دیش استارلینک این امکان را به وجود می‌آورد که سیگنال‌های ماهواره‌های استارلینک را دریافت کنید. برای دریافت سیگنال، کافی است که دیش را در محلی که دید کامل به آسمان داشته باشد قرار دهید و تنظیمات مربوط به آن را از طریق اپلیکیشن StarlinK App انجام دهید.

روتر

روتر اینترنت ماهواره ای استارلینک

روتر یک دستگاه کوچک است که از یک طرف به دیش و از طرف دیگر به منبع تغدیه متصل می‌شود. از روتر استارلینک برای تبدیل سیگنال‌های ماهواره‌ای به امواج وای‌فای استفاده می‌شود تا کاربران بتوانند با استفاده از دستگاه‌هایی مانند گوشی موبایل و لپ‌تاپ به شبکه وای‌فای وصل شوند. علاوه‌بر این، امکان دریافت اینترنت از روتر با استفاده از کابل نیز وجود دارد.

کابل LAN

کابل LAN اینترنت ماهواره ای استارلینک

یک کابل LAN با طول 15 یا 23 متر در جعبه استارلینک وجود دارد که به دلیل کیفیت بسیار بالا، می‌توان از آن در فضای باز نیز استفاده کرد و نگران پوسیده شدن قشای محافظ آن نبود. از این کابل برای اتصال دیش به روتر استفاده می‌شود و از آنجایی که فاصله دیش(که معمولا در پشت بام قرار می‌گیرد) تا روتر(که در خانه یا دفتر کار قرار داده می‌شود) نسبتا زیاد است، کابل LAN استارلینک نیز در متراژهای طولانی طراحی شده است.

توجه داشته باشید که اگر کابل موجود در جعبه استارلینک با توجه به نیاز شما به اندازه کافی بلند نباشد، امکان خرید کابل استارلینک 45 متری را نیز دارید.

منبع تغذیه (آداپتور)

منبع تغذیه (آداپتور) اینترنت ماهواره ای استارلینک

منبع تغذیه یا همان آداپتور برای تامین برق روتر استفاده می‌شود. نکته مهمی که برای استفاده از منبع تغذیه باید در نظر داشته باشید این است که حتما از یک تبدیل سه به دو برای وصل کردن منبع تغذیه به پریز برق استفاده کنید.

فناوری و ساختار اینترنت استارلینک چگونه است؟

برای درک بهتر این سوال که اینترنت ماهواره ای استارلینک چیست، باید نگاهی به فناوری به‌کار رفته در این پروژه داشته باشیم. شبکه استارلینک هم اکنون (دی 1403) از 9 هزار ماهواره کوچک تشکیل شده است که در مدار پایینی زمین قرار دارند و در ارتفاع حدود ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین به گردش می‌پردازند.

این ماهواره‌ها که تعدادشان به زودی به 12000 می‌رسد، به‌طور مداوم در حال حرکت هستند و به دلیل نزدیکی بیشتر به سطح زمین نسبت به ماهواره‌های معمولی، تأخیر سیگنال کمتری دارند. این ویژگی به استارلینک امکان می‌دهد اینترنتی با تأخیر کمتر و سرعت بالا ارائه دهد.

شبکه این ماهواره‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که از طریق ارتباط بین‌ماهواره‌ای و با استفاده از دیش و روتر مخصوص، به دیش‌های روی زمین متصل می‌شوند و سیگنال‌های اینترنت را به کاربران منتقل می‌کنند. این ساختار باعث شده استارلینک نسبت به اینترنت‌های ماهواره‌ای قدیمی که از ماهواره‌های ثابت و دورتر استفاده می‌کنند، پایداری و کیفیت بالاتری داشته باشد.

استارلینک چیست و چگونه کار میکند؟

در ایران چطور تجهیزات اینترنت ماهواره ای استارلینک را تهیه کنیم؟

با وجود محدودیت‌های موجود، کاربران ایرانی می‌توانند از استارلینک بهره‌مند شوند. برای استفاده از استارلینک در ایران، نیاز است که کاربران تجهیزات دیش و روتر مخصوص را تهیه کنند و آن را در محیطی با دید مستقیم به آسمان نصب کنند. در حال حاضر، دسترسی به این تجهیزات از طریق کانال‌های معتبر فراهم است و کاربران می‌توانند با نصب صحیح، به اینترنت استارلینک متصل شوند.

سخن پایانی

این پروژه گامی بزرگ در جهت ارائه اینترنت پرسرعت و پایدار به تمامی نقاط دنیا است. این سرویس، به‌ویژه برای مناطقی که به دلیل محدودیت زیرساخت‌های زمینی دسترسی به اینترنت ندارند، انتخابی ایده‌آل است. با اینکه استفاده از استارلینک در ایران با چالش‌هایی همراه است، اما این سرویس همچنان راهکاری نوین و جذاب برای دسترسی به اینترنت بدون فیلترینگ و با کیفیت بالا محسوب می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا